Silke Minnema, leefstijl-coach
Silke Minnema
Leefstijl coach
Als jongste loot aan de stam van Bijleveld Vitaal herkennen we in Silke Minnema iemand met heldere ideeën. Gelijkwaardigheid, een sfeer van veiligheid en vertrouwen creëren en samen optrekken voor een goed resultaat, zijn de belangrijkste richtingwijzers in de aanpak die Silke voor ogen staat. In juli 2018 studeerde ze af aan de opleiding Sport- en Bewegingsducatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ze heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring als leefstijlcoach. Ze is aangesloten bij de 'Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland'. Omdat ze werkt volgens het 'Cool'-protocol, vergoeden de Ziektekostenverzekeraars de begeleiding die zij biedt . Ze deed sinds begin 2018 een verdiepend onderzoek naar de effecten van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij mensen met chronische pijn. Ze zet deze vaardigheden in bij leefstijlcoaching.

SPECIALISATIES

  • Leefstijlcoach
  • Flexchair® Movement
  • Sport voor kinderen met een hersenbeschadiging
  • ACT expert
  • Cool-training

Netwerk

  • Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)
  • TIGRA

Aanwezig

  • Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Het CooL-programma is een van de drie erkende 'Gecombineerde Leefstijlinterventies' die vergoed worden vanuit de basisverzekering.

ERVARING

Silke liep stage als  sportbegeleidster bij ‘Buurt Onderwijs en Sport’; als snowsport begeleidster in de sneeuw van Oostenrijk en leefstijlbegeleidster bij ons instituut. Deze ervaring hebben de basis gelegd om als een professionele leefstijlcoach te werken.

Door mensen passende begeleiding te bieden, ben ik ervan overtuigd dat iedereen stappen kan zetten. En elke stap is er een!

Zorgen dat mensen zich veilig voelen, het bieden van een luisterend oor, een sfeer van gelijkwaardigheid en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden, zijn belangrijke uitgangspunten in Silkes werk.

Speciale uitdagingen in haar aanpak

Silke volgde de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy in 2016. Begin 2018 deed ze een verdiepend onderzoek naar het effect van deze therapie bij mensen met chronische pijn. Ze zet deze ACT-vaardigheden in bij leefstijlcoaching.

ik vind het een uitdaging als mensen de kracht in zichzelf ontdekken

Zij wil graag mensen vanuit verschillende doelgroepen met elkaar in contact brengen. Bijvoorbeeld als mensen met overgewicht samen optrekken met mensen met chronische pijn levert dat meerwaarde op. De kijk op hun eigen probleem en dat van de ander verruimt en zij kunnen van elkaar leren.

Ik hoop mijn passie voor bewegen over te brengen. Zodat mensen kunnen genieten van de kleine stappen die ze zetten.

Aansluiting bij BeroepsverenigingSilke Minnema is aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Het logo linkt naar de website van de Beroepsvereniging.

Silke Minnema is aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Omdat zij is opgeleid om het ‘Cool’-protocol te volgen, wordt veel van haar begeleiding vergoed. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarover leest u op de pagina leefstijlbegeleiding. Het logo linkt naar de website van de Beroepsvereniging.

Enthousiast sporter

Silke is een enthousiast sporter. Vier keer in de week kunt u haar vinden op het hockeyveld van ‘QZ dames 1’ in Nijmegen. Ook zoekt Silke graag de sneeuw op.