Jacqueline van den Tillaart, (psychosomatisch) oefentherapeute Cesar
Jacqueline van den Tillaart
(Psychosomatisch) oefentherapeute cesar
Jacqueline van den Tillaart werkt al meer dan 30 jaar als oefentherapeute Cesar bij Bijleveld Vitaal. Ze volgde cursussen in sportmassage, ademtherapie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), McKenzie therapie, voetreflexmassage en een cursus voor de behandeling van rug- en bekkenklachten. In 2005 raakte ze gefascineerd door de methode van bewegingslessen volgens Feldenkrais. Ze verzorgt sinds een aantal jaren groepslessen vanuit deze methode. In 2012 studeerde ze af als psychosomatisch oefentherapeut.

SPECIALISATIES

 • Oefentherapie Cesar
 • Psychosomatisch oefentherapie
 • Bewegingslessen met Feldenkrais
 • Ademhalings- en ontspanningstherapie
 • McKenzie therapie
 • Behandeling van chronische pijnklachten

NETWERKEN EN REGISTRATIE

 • kwaliteitsnetwerk oefentherapeuten in de regio Nijmegen
 • netwerk Chronische Pijn Nijmegen
 • SolkNet, het netwerk voor Psychosomatische oefentherapeuten
 • Kwaliteitsregister paramedici onder nummer: 79901125794
 • Lid van Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) 201889

Aanwezig

 • Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
logo kwaliteitsregister paramedici

KWALITEITSGEREGISTREERD
tot 12-04-2025
Jacqueline van den Tillaart

ERVARING

Jacqueline van den Tillaart werkt al meer dan 30 jaar als oefentherapeute Cesar bij Bijleveld Vitaal. Ze volgde cursussen in sportmassage, ademtherapie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), McKenzie therapie, voetreflexmassage en een cursus voor de behandeling van rug- en bekkenklachten.

In 2005 raakte ze gefascineerd door de methode van bewegingslessen volgens Feldenkrais. Ze verzorgt sinds een aantal jaren groepslessen vanuit deze methode. In 2012 studeerde ze af als psychosomatisch oefentherapeut.

Samen stappen zetten

Feldenkrais als inspiratiebron

In 2005 maakte Jacqueline kennis met de methode Feldenkrais en raakte daar zeer door gefascineerd. ’Je komt jezelf in het bewegen tegen, leert met zachtheid, geduld en respect met je eigen lijf om te gaan en patronen te doorbreken’, zegt zij daarover. Het zijn deze aspecten die Jacqueline aanspreken en een inspiratiebron vormen voor haar manier van werken. Ze zet Feldenkrais in bij de individuele oefentherapie en ook bij de groepslessen die Jacqueline op de Bijleveldsingel geeft. Zij is in het bijzonder geboeid door de manier waarop mensen zichzelf in het bewegen ’ontdekken’, en hoe lichaam en geest daarbij op elkaar inwerken.

U bezit de innerlijke kracht om uw houding, handelen en bewegen anders te organiseren. Dit proces te begeleiden is de drijfveer in mijn werk.

Mooie behandelcombinatie

Om zich verder te verdiepen in het geestelijke aspect van fysieke klachten heeft zij de opleiding tot psychosomatische oefentherapeut gevolgd en deze in 2012 met succes afgerond. De methode Feldenkrais en de psychosomatische oefentherapie vormen volgens haar een uitstekende behandelcombinatie. Ook in denkwijzes kunnen immers patronen ontstaan. Als die ineffectief zijn, kunnen ze lichamelijke klachten teweeg brengen en in stand houden. Deze beide opleidingen vormen daarom ook een gedegen basis voor de behandeling van mensen met chronische pijnklachten.

Steen in beweging

In haar vrije tijd brengt Jacqueline met beeldhouwen ’steen in beweging’. Ook wandelt en fietst ze veel.