Het familiebedrijf Kaak produceert allerlei soorten suplies voor de industrie

   

  Kaak is een familiebedrijf met veel aandacht voor het personeel. In de aandacht voor fysieke belasting heeft Kaak de hulp ingeschakeld van Bijleveld Vitaal.

  Werkplekonderzoeken in de productie en administratie

  Voorkomen van klachten door bewustwording

  In Terborg vinden we het hoofdkwartier van Kaak Food Production Systems, een productiebedrijf dat wereldwijd systemen ontwikkelt voor de bakkerij-industrie. Kaak is een familiebedrijf met veel aandacht voor het personeel.

  Advies over beeldschermwerkplekken en productiewerkplekken 

  Eerder verzorgden wij werkplekonderzoeken, met name bij beeldschermwerkers. In 2015 heeft Kaak ons opnieuw gevraagd onderzoek te doen naar de fysieke belasting van verschillende productie werkplekken.

  Bewustwording is de sleutel naar gezond werken

  In het vervolg hierop verzorgen we workshops en individuele training, zodat medewerkers zich bewust worden van hun houding en kunnen gaan werken aan het versterken van hun vitaliteit en belastbaarheid.

  Duurzame fysieke inzetbaarheid

  Onderzoek naar de fysieke belasting in de productie van Kaak

  Dit artikel is overgenomen uit het personeelsblad van Kaak en geschreven door Irma de Vries

  ‘Kaak Nederland vindt het belangrijk dat medewerkers nu en in de toekomst gezond en veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

  Irma de Vries geeft voorlichting bij Kaak. Foto overgenomen uit het personeelsblad van Kaak.
  Irma de Vries geeft voorlichting bij Kaak. Foto overgenomen uit het personeelsblad van Kaak.

  Er is mij gevraagd of ik de fysieke belasting per werkplek wil inventariseren met de bedoeling om advies uit te brengen. Dat advies gaat over de fysieke belasting van het werk en hoe dat mogelijk verbeterd kan worden.

  Aanpak

  Ik begin met het uitvoeren van een werkplekcheck. Dit bestaat uit een interview met een collega en het observeren van haar/zijn fysieke handelingen bij het werk.

  Daarna geef ik advies over mogelijke verbeteringen. Daarvoor geef ik voorlichting over een goede werkhouding en geef advies over eventuele hulpmiddelen.

  ESF subsidie

  Voor dit project heeft Kaak ESF-subsidie aangevraagd en gekregen.

  Als bedrijfsfysiotherapeut heb ik eerder al eens werkplekonderzoeken gedaan bij Kaak. Ik heb kennis kunnen maken met dit prachtige bedrijf. Binnenkort starten we het project en kunt u mij tegenkomen.

  Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Albert Mulders.’

   

  ~ Irma de Vries ~